Udruga slijepih Brodsko-posavske županije

Stranice Udruge slijepih Brodsko-posavske županije

Obilježen 15. listopad Međunarodni Dan bijelog štapa

15.10.2012.

Tradicionalno i ovogodišnji Međunarodni Dan bijelog štapa 15.listopad obilježili smo u prostorijama naše Udruge.
Na taj dan prilika nam je da političare i širu javnost upoznamo sa našim uspjesima, ali i problemima na koje nailazimo u našem radu evo već 58 godina. U prijepodnevnim satima Udrugu su posjetili predstavnici grada, zamjenik gradonačelnika gosp. Zoran Ivanović i pročelnica odjela Društvenih djelatnosti gđa. Dubravka Marković. Predstavnici Udruge predsjednik Mirko Vrlazić, dopredsjednik Franjo Matanović, tajnik Ivo Jurić, član I.O. Davor Cindrić, te član I. O. Športske udruge Mario Karmazen u ugodnom razgovoru goste su upoznali sa našim uspjesima na društvenim i sportskim poljima, ali iznijeli i sve veći problem oko financiranja pojedinih aktivnosti.
Ugodno nas je obradovala i posjeta stručne suradnice u odjelu društvenih djelatnosti grada gđa. Katice Jira sa predsjednikom Povjerenstva za osobe sa invaliditetom gosp. Željkom Pudićem.
Popodnevno vrijeme bilo je rezervirano za posjet predstavnika Županije župana gosp. Danijel Marušić, zamjenike župana gđa. Ružica Vidaković i gosp. Davor Vlaović, te pročelnica odjela za socijalnu skrb gđa. Klara Šćuka. U svom obraćanju župan je rekao da je kod ovakvih susreta prilika da se ukaže na potrebe i probleme slijepih te da se pokušaju iznaći daljnja rješenja na Državnoj ali i lokalnoj razini kako bi osobama sa ovakvom vrstom invaliditeta olakšao život.
Novinari lokalnih medija popratili su sva događanja u Udruzi.

Izvješće izradio: Službenica Lidija Šaf

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.